Navigation Menu+

Еднофамилна къща в гр. Банкя

Posted on окт. 4, 2013 by in Без категория | 0 comments

Проектът третира изграждането на нова жилищна еднафамилна сграда.

Визуализации на проекта за еднофамилна къща в Банкя.

Еднофамилната къща е предвидена на два жилищни етажа и четирискатен дървен неизползваем покрив. Влизането в сградата е от югоизток. Вертикалната комуникация се осъществява с една двураменна стоманобетонова стълба, водеща от партерното ниво до втория етаж.

На първия етаж (кота +0.00) на постройката са проектирани дневна, трапезария, кухня, баня, перално, спалня, склад, котелно, бетонна двураменна стълба. Предвидено е паркомясто в двора на къщата. Това място за гариране и паркиране е достатъчно съгласно чл. 43 от ЗУТ и чл. 24 и табл. 2 от Наредба № 2 за планиране и проектиране на комуникационно – транспорните системи на урбанизираните територии.

На втория етаж (кота +3.00) са предвидени 2 спални помещения, 2 бани и една тераса.

Светлата височина на помещенията на първия етаж е Н=2.80м /Н=2.60м при окачен таван. Светлата височина на помещенията на втори етаж е Н=2.70м при окачен таван и намалява в зависимост от ската.

Носещата конструкцията е скелетно-гредова (състояща се от плочи, греди, колони и шайби); стоманобетон. Външните ограждащи стени по етажите са – „керамична тухла – 25 см“ , топлоизолация от EPS-10 см и външен финишен слой от структурна драскана мазилка с фракция 2мм .

Вътрешните преградни стени са – “ керамична тухла – 12 см “ със съответния според помещението финишен слой.

Покривът е четирискатен дървен. Отводняването е посредством барбакани към ВТ. Четирискатният покрив е с дървена конструкция с покритие по детайл. Подовата плоча е от стоманобетон. Светлата височина на жил. помещения е мин. 2.70м.

Топлоизолация от XPS-5см минава под подовата плоча.

Снимки от реализиран проект на еднофамилна къща в Банкя.

арх. Богдан Беков

Разгледайте и други наши проекти на къщи тук.

Submit a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *