Navigation Menu+

Къща на калкан в ж.к. Бъкстоун

Posted on Ное. 21, 2013 by in Без категория | 0 comments

Жилищна сграда на калкан в ж.к. Бъкстоун

Проектът третира изграждането на нова  жилищна сграда на калкан към съществуваща постройка. Еднофамилната къща е предвидена на два жилищни етажа и плосък използваем покрив. Влизането в сградата е от запад.  Вертикалната комуникация се осъществява с една двураменна стоманобетонова стълба, водеща от партерното ниво до покривната тераса.

На първия етаж (кота +0.00) на къщата са проектирани антре, дневна, трапезария, кухня, WC, стълбищна клетка и склад. Предвидено е паркомястов двора на къщата. Това място за гариране и паркиране е достатъчно съгласно чл. 43 от ЗУТ и чл. 24 и табл. 2 от Наредба № 2 за планиране и проектиране на комуникационно – транспорните системи на урбанизираните територии.

На втория етаж (кота +3.20) са предвидени 3 спални помещения, две бани с тоалетни, дрешник към родителската спалня.

Светлата височина на помещенията на първия етаж е Н=3.00м /Н=2.70м при окачен таван. Светлата височина на помещенията на втори етаж е Н=2.7 /Н=2.70м при окачен таван.

Размерите на къщата в план са приблизително 7.80м/8.85м. Носещата конструкцията е скелетно-гредова (състояща се от плочи, греди, колони и шайби); стоманобетон. Външните ограждащи стени по етажите са – „керамична тухла – 25 см“ , топлоизолация от EPS-10 см и външен финишен слой от структурна драскана мазилка с фракция 2мм .

Вътрешните преградни стени са – “ керамична тухла – 12 см “ със съответния според помещението финишен слой.

Покривът е плосъл. Отводняването е посредством барбакани към ВТ, влизащи в ограждащата стена. Скатният покрив е стоманобетонна конструкция с покритие по детайл. Подовата плоча е от стоманобетон.

арх. Богдан Беков

Разгледайте и други наши проекти на еднофамилни жилищни сгради тук.

Еднофамина къща на калкан

ACCamera_1ACCamera_et1

ACCamera_2et

Submit a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *