Navigation Menu+

Saphir – 2 story privet house.

Posted on Jan 7, 2014 by in Uncategorized | 0 comments

Архитектурен проект на свободностояща двуетажна къща Сапфир.

Визуализации на архитектурен проект на двуетажна къща.

Разпределения на архитектурен проект на двуетажна къща.

Сградата съдържа два жилищни етажа. Входът е от север. Вертикалната комуникация се осъществява с една двураменна  стълба, водеща от партерното ниво до втория етаж.

На първия етаж (кота +0.00) на двуетажна къща са проектирани антре, дрешник, дневна с камина, трапезария за 8 човека, кухня, кабинет, WC, коридор, стълбищна клетка, склад, гараж, градински склад и техническо помещение. Гаражът е проектиран с две паркоместа.

На втория етаж (кота +3.00) на двуетажна къща са предвидени 3 спални помещения, 3 бани с тоалетни, 2 дрешника  и перално помещение.

Светлата височина на помещенията на първия етаж на двуетажна къща е Н=2.74м /Н=2.54м при окачен таван. Светлата височина на помещенията на втори етаж на двуетажна къща е Н=2.86м /Н=2.60м при окачен таван.

Размерите на двуетажна къща в план са приблизително 20,35м/12,85м.

Носещата конструкцията е стоманобетонна, скелетно-гредова (състояща се от плочи, греди и колони). Външните ограждащи стени по етажите са от керамични тухли – 25 см и топлоизолация от EPS – 10 см.; външен финишен слой е от структурна драскана мазилка с фракция 2мм,  каменна облицовка или дървена обшивка.

Вътрешните преградни стени са от керамични тухли – 12 см, със съответния според помещението финишен слой.

Покривът на двуетажна къща е скатен (с наклон от 46,63%). Отводняването е посредством барбакани към водосточните тръби (ВТ). Скатният покрив е изпълнен със стоманобетонна конструкция с покритие по детайл. Подовата плоча е от стоманобетон.  Отоплението на сградата се осъществява с помощта на термопомпа /въздух-вода/. В дневната е проектирана и камина на твърдо гориво. Предвижда се също така използването на соларна система, като допълнителен независим и екологичен източник на енергия.

Разгледайте и други наши проекти на двуетажна къща тук.

 

двуетажна къща Сапфир.

двуетажна къща

двуетажна къща

 

A_111222_041_Kambanite_C_4A_111222_041_Kambanite_C_6

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *